Enligt plottern är jag på land

Är nu i Kilmore quay på Irland, kom hit vid 23.30 i natt. Vid ankomsten under nattens mörka timme så var det svårt att hitta rätt då plottern inte visade korrekt, så seglade lite vilse men det var lugnt i hamnen så det gick ändå bra.

Enligt plottern är jag på land här där jag lagt till i gästhamnen, men vad jag kan se så verkar det fortfarande vara vatten runt Lilla My. Det är en jätte fin hamn, lugnt och skönt.

Både under seglingen igår och i förrgår så har jag kommit långt. Det har varit en skön segling, så som det ska vara och jag har kunnat luta mig tillbaka och slappa lite mer under turerna, för första gången hittills. Bortsett från sista sträckorna då det gått mycket långsamt när jag fått segla mot strömmarna. Då har man drivit mycket tillbaka och man kommer marginellt framåt, man mister många timmar när hamnar i dessa motströmmar. Det är svårt att tajma in då långt mellan hamnarna.

I förrgår låg jag inte vid någon gästhamn utan precis vid ett utlopp till en flod i Wicklow. Det blev lite konstigt och strömt så Lilla My låg inte still.

Både igår och idag har det varit mestadels strålande solsken, varmt och gott. Så har fått hängt ut grejer på tork och man har kunnat gå i t-shirt.

Siktar på Spanien, eventuellt orten A Coruña efter detta stoppet och den överfarten tar kanske en vecka. Att ta sig över Biscayabukten blir ännu en tuff resa strax efter Nordsjön och kanalen genom Skottland. Jag beger mig iväg antingen imorgon eller på måndag, så ska om en stund hämta diesel och fylla på med vatten så att jag är redo.

Jag har hunnit med att läsa massor av deckare på resan, nästan för många. Som tur är har jag fortfarande några böcker kvar men får nog byta till mig nya kanske på Canarieöarna. Jag har lyssnat en del på den Irländska radion i några dagar, de har spelat bra musik och en del svensk musik bl.a. Zara Larsson och idag hörde jag även Miss Li.

Det känns bättre och bättre nu när värmen närmar sig. Nu är det snart september och dags att öppna paket igen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna nedan är utanför Wicklow