Anguilla

Anguilla är 26km långt 4.8 in brett och har cirka 15000 invånare. Ön har östkaribiska dollar som valuta, men på turistområdena är priserna i US dollar och dom vill helst inte att man betalar i deras valuta. En inflyttad Amerikan berätta att endast ca hälften av hushållen har indraget vatten. Resten samlar regnvatten från taket i stora tankar. Anguilla är platt till skillnad från dom andra öarna och har ett ganska torrt klimat.

Man får ligga gratis i Rodney Bay, vilket är det där man klarerar in. På alla andra ställen kostar det ca 210 kr dygnet och dygnet börjar 24 00 så för att ligga 1 natt får man betala för 2 dygn. Undrar hur dum tänkte där???

Det är inte många båtar här ca 15 ST och allmänt lite turister ingen trängsel på beachen direkt. Jag har sett flera simmande sköldpaddor varje dag. Här har några tröttnat på att taken blåser av och gör av betong istället.

Gun o Anders är här vilket är trevligt som vanligt. När vi var ute på promenad pratade vi med en bofast som berättade att familjen haft ett hotell nere på stranden och en 50fots katamaran som en orkan hade tagit och att han även jobbat med någon svensk känd kock i USA. När Anders frågade varför det fanns så många halvfärdiga hus över allt svarade han att på Antigua bygger man när plånboken tillåter det. Jag fick även göra en god gärning och låna ut min dinge i några timmar till en 73 årig Engelsk ensamseglare som jag träffat dagen innan då han blivit av med sin.

 
 
 
 
 
 
 



Kommentera här: